Aktivitetskalender för våra skjutbanor


www.webbkalender.se - Den enkla kalendern

Är du intresserad av att boka någon av
skjutbanorna för jaktlaget, företaget eller kompisgänget?

Kontakta oss via formuläret på fliken "Kontakt" eller (om det gäller bokning av älgbanan) klicka här.

Jägarexamen.

Ulricehamns Sportskyttar har auktoriserade provledare som är knutna till banan. Samtliga prov för att erhålla komplett jägarexamen kan avläggas vid våra olika banor. 

Teoretiskt prov
Praktiskt hagelgevärsprov 
- säker hagelgevärshantering
- avståndsbedömning
- lerduveskjutning
- skjutning mot markmål
Grundprov/kulgevär
- säker kulgevärshantering
- precisionsskjutning
Högviltprov/kulgevär
- skjutning mot stillastående och löpande älgfigur

Om du är intresserad av att boka upp dig för att avlägga prov måste du anmäla det i förväg till provledargruppens samordnare Lennart Bohlin på telefon
0706-64 96 36 eller lennart854(a)hotmail.com.

Han svarar även på ev frågor kring provverksamheten.

Aktuellt just nu

Nu är det dags att boka tid för träning med jaktlaget på älgbanan.

Bokningsbara tider på älgbanan i Vist är lördagar kl 09-11, 11-13 och söndagar kl 09-11, 11-13 och 16:30-18:30 fram till älgjaktsstarten. Priset är liksom tidigare 500 kr/2 tim. Tiderna måste bokas minst en vecka i förväg för att våra skjutledare ska ha möjlighet att veta om de behöver vara på plats för er.

Vi säljer övningsammunition i kaliber 6,5x55, 30-06 och .308 för 8 kr/st till medlemmar, 12 kr/st till icke medlemmar. Markeringsavgiften är 12 kr/serie för medlemmar och 20 kr/serie för icke medlemmar. Vid förbokade tider med jaktlaget skjuter alla till medlemspris.

Så här bokar du din tid.
När du har registrerat ett "spelkonto" så måste du börja med att ladda på pengar på kontot, det gör du genom att klicka på "Ditt spelkonto" och sedan "fyll på ditt spelkonto". När det är klart, så bokar du tid genom att klicka på det datum som du vill boka på och sedan på en ledig tid i schemat. (rutan måste vara grön för att vara bokningsbar.)

Du blir kontaktad av någon av de skjutledare som kommer finnas på plats för er. Observera att bokad tid kan komma att ställas in pga myndigheternas eldnings- och grillförbud. Du ges då möjlighet att boka en ny tid eller få en återbetalning av banhyran.

Gå in och boka er tid på http://www.bokatennis.nu/ulricehamnsspk/index.php

Vildsvinspasset

Ursprungligen är Vildsvinspasset ett förslag från Marks JVK som nu har anammats centralt av Svenska Jägareförbundet. 
Läs mer om Vildsvinspasset här och här.

Om någon vill boka banan för att köra vildsvinsskytte ex med jaktlaget eller som en aktivitet för kretsen/skötselområdet så går det alldeles utmärkt. 
Priset är 500 kr/2 tim för banhyran + seriekostnad på 12 kr/serie på löpande figur. Ni kan skjuta på olika avstånd både på löpande och stillastående vildsvin. Kontakta oss så fixar vi ett upplägg tillsammans med er.

Vi följer Jägareförbundets rekommendationer gällande priser för arrangör:
Vildsvinspass och Björnpass: 100 kr/st
Omprov: 20 kr/st

Axel Lindhagen: 0768-48 44 00
Daniel Göök: 0768-88 70 09
E-post: info(a)sportskyttar.se

Nedan får du möjlighet att provskjuta på vildsvinet och läsa om konsekvenserna av din träff samt lära dig en del om djurens anatomi. Klicka på bilden och öva på!
(Kräver Adobe Flashplayer, klicka här och installera) 

OBSERVERA!

Det får det inte skjutas på några andra mål än INSKJUTNINGSTAVLOR vid inskjutningsbanan. Man får inte sätta upp några plåtmål, burkar, dunkar eller annan bråte att skjuta på! Detta har vi inte haft några problem med tidigare men det har blivit mer och mer den senare tiden och det utgör flera risker för omgivningen som vi absolut inte vill ha. Detta MÅSTE följas annars tvingas vi stänga ner banan och det kommer drabba alla som nyttjar den. Det är helt ok att ta med egna tavlor att sätta upp, annars finns det i plastbacken på banan.

Om man vill skjuta med hagelvapen på slamtavla så finns det på hagelbanan.

Årets skytteprogram

Observera att det kan ske förändringar mot det som står i det tryckta programmet. Håll utkik i kalendern för den senaste informationen.

G D P R

Vi följer Riksidrottsförbundets uppförandekod ang behandling av personuppgifter.
Läs mer här och hör av dig vid ev frågor.

Ingen kontantbetalning

Observera att det numera är endast kort-betalning eller Swish som gäller på samtliga banor. Klubbens Swishnummer är 123 616 1004.

Vädret Ulricehamn