Inför älgjaktsäsongen 2013 köpte klubben med hjälp av ekonomiskt stöd från kommunen och eget kapital in ett elektronisk markeringssystem från
Sius Ascor som har bidragit till ett ordentligt lyft på banan. Nu kan du se din träff direkt på skärmen och detta har redan bidragit till mer och framförallt roligare skytte! Tänk på att du bara får skjuta med övningsammunition på den elektroniska älgen då jaktammunition slår sönder tavlan och förkortar användningstiden avsevärt. Skjutledaren tar ut 100 kr/skott i straffavgift om man skjuter med jaktammunition.
 

Under de ordinarie klubb-skjutningarna finns det övnings-ammunition att köpa i kaliber 6,5x55, 30-06 och 308. Du kan även låna vapen kostnadsfritt. Skjutledaren ansvarar för utlämning, användning och återlämning. Fråga gärna skjutledaren om tips på skytteteknik mm. Alla ledare har bred erfarenhet och är där för din skull.


Är du intresserad av att boka någon av
skjutbanorna för jaktlaget, företaget eller kompisgänget?

Maila oss på info(a)sportskyttar.se

Erik Ås från Aimpoint har haft instruktörsutbildning för Svenska Jägareförbundet på skjutbanan. Med en rad nya och verklighetstrogna övningar finns det massor att ta med till kommande skytteträffar.

loading...

Nedan får du möjlighet att provskjuta på vildsvinet och läsa om konsekvenserna av din träff samt lära dig en del om djurens anatomi. Klicka på bilden och öva på!
(Kräver Adobe Flashplayer, klicka här och installera) 

Vildsvinspasset

Ursprungligen är Vildsvinspasset ett förslag från Marks JVK som nu har anammats centralt av Svenska Jägareförbundet. 
Läs mer om Vildsvinspasset här och här.

Om någon vill boka banan för att köra vildsvinsskytte ex med jaktlaget eller som en aktivitet för kretsen/skötselområdet så går det alldeles utmärkt. 
Priset är 700 kr/2 tim för banhyran + seriekostnad på 12 kr/serie på löpande figur. Ni kan skjuta på olika avstånd både på löpande och stillastående vildsvin. Kontakta oss så fixar vi ett upplägg tillsammans med er.

Vi följer Jägareförbundets rekommendationer gällande priser för arrangör:
Vildsvinspass och Björnpass: 100 kr/st
Omprov: 20 kr/st

E-post: info(a)sportskyttar.se

Klubbmästerskap på älgbanan 2020

Årets klubbmästerskap på älgbanan är avgjort.

1. Ulrik Vinje (mitten)
2. Joakim Joulhage (till vänster)
3. Lennart Nilsson (till höger)

Vi säger grattis och tackar alla tävlande som dök upp.