Ulricehamns Sportskyttar bildades 1941. Då som nu är den en ideell förening som för närvarande har c:a 400 medlemmar. Föreningen äger och driver två anläggningar i Vist industriområde strax norr om Ulricehamn. Den ena för skeet-, trap- och sportingskytte och den andra för kula, bestående av älgbana och 80-meters inskjutningsbana för kulvapen. Den senare kan fritt förfogas av kommunens jägare. Skeet och framför allt trapbanan har blivit flitigt använd av företag på senare tid. Klubben hyr ut anläggningen med instruktör som en aktivitet för exempelvis företagens anställda/säljare eller kunder. Vid anläggningen finns även en klubbstuga för uthyrning. Observera att el är framdraget till stugan, men det finns inget rinnande vatten samt att det är utedass.

Jägarexamen och dess elever får hos Ulricehamns Sportskyttar sin praktiska utbildning samt möjlighet att avlägga såväl teoretisk som praktisk examen hos godkända provledare. Samtliga banor uppfyller alla de krav som Naturvårdsverket ställer.

Vår välskötta och toppmoderna älgbana är öppen för övningsskjutning enligt ett mycket generöst program. Tänk på det nya förslag som framlagts från Svenska Jägareförbundet, där det framgår att minst 25 skott skall skjutas i träningssyfte med den typ av vapen som man använder för jakt. Dessutom skall givetvis alla ha testat sina vapen före jakten med godkänt resultat. Jaktlagen har möjlighet att hyra banorna.

Klubben är ansluten till Svenska JägareförbundetSvenska Skyttesportförbundet och Studiefrämjandet Södra Skaraborg & Ulricehamn.

Utbildningar och träffar arrangeras årligen i samverkan för bla JAQT-nätverken, ungdomsverksamheterna, skytteinstruktörer, provledarutbildning för jägarexamen mfl.

Ulricehamns SportskyttarOrgnr: 802473-1930
Bankgiro: 5100-9967
Swishnummer: 123 616 1004

E-post: info(a)sportskyttar.se

Ladda ner vår logotyp här.